Выбрать страницу
ul. Zlota 62, Warszawa, 00-023
ul. Świętojańska 63, Gdynia, 81-391

Specyfika napojow kawowych w Europie

 

Oferujemy tutaj zróżnicowany asortyment produktów, w tym kawy speciality, ponieważ w krajach europejskich występuje większy popyt zarówno na takie napoje, jak cold brew, espresso z tonikiem, ale również alternatywne metody parzenia kawy. Na popularności zyskują zatem kawiarnie, pracujące w trendzie Trzeciej fali kawy, gdzie znaczenie ma pochodzenie kawy. Staramy się dołożyć wszelkich starań do upowszechnienia tego trendu, oferując wysokiej jakości ziarna i stosując najlepsze metody ich parzenia.

Dlatego przedstawiamy dość szeroką gamę napojów, które są bardziej pożądane w Europie. Na przykład wspomniane już espresso z tonikiem. Byliśmy niedawno w Berlinie, gdzie ta pozycja w menu kawiarni jest jedną z najważniejszych.

Powstał finezyjnie wyglądający napój! Poza tym, że wygląda bardzo zachęcająco, jest również pyszny. Doszło do naprawdę wyśmienitego połączenia lekko gorzkiego espresso z nutką kwaskowatości … Zrównoważone espresso w połączeniu z tonikiem – to napój smaczny i oryginalny.

Oto nasz drink. Wszystko, czego tu brakuje, to prawdopodobnie tylko słomka. Ważna uwaga: zanim przejdziemy do picia, należy wszystko dokładnie wymieszać. Chociaż przygotowany napój wygląda tak efektownie, że patrząc na niego nie ma się ochoty tego zmieniać, to jednak aby dobrze smakował, trzeba połączyć ze sobą jego warstwy.

Oprócz cold brew i espresso z tonikiem, mamy propozycje, które są regularnie w menu, jak na przykład affogato, czyli lody waniliowe z espresso. Jest to również bardzo interesująca pozycja zamawiana zarówno zimą, jak i latem.

Dodatkowo w naszej ofercie znajdują się niezwykłe smoothie , które są przygotowywane na bazie jagód. Tak – nie syropów, ale jagód.

Nasi klienci mogą też posmakować różnych herbat. Oto asortyment napojów proponowanych przez nas w Europie.

Dołącz do naszej sieci kawiarni Crema Cafe.

Wsparcie w wyborze lokalizacji

Kompleksowy projekt technologiczny

Świeżo palona Arabica

Jak promowac kawiarnie w Polsce. PORADY

 

Sieć kawiarni Crema Caffe to dynamicznie rozwijająca się sieć sprzedaży świeżo palonych i wysokiej jakości ziaren kawy. Nasz asortyment jest wyjątkowy i jednocześnie niezapomniany dla klienta. Menu obejmuje kawę espresso, herbatę, alternatywne metody parzenia kawy, koktajle, lemoniady i menu kakaowe. W zależności od sezonu, zawsze wprowadzamy nowe rodzaje napojów oraz sezonowe promocje.W asortymencie posiadamy również doskonałe rogaliki i ciasta.

Kawa ma ogromną liczbę konsumentów! Piją ją codziennie i nie raz. Ożywia, odświeża umysł i dodaje energii. Dlaczego więc nie zacząć zarabiać na tym? Ponadto, jeśli średnia marża wynosi 400-500% (!) Interesujące liczby? Nasi franczyzobiorcy też je polubili 🙂.

Do produkcji kawy używamy wyłącznie najwyższej jakości ,starannie wyselekcjonowanych ziaren 100% Arabiki uprawianych w wysokich górach na najlepszych plantacjach i przywiezionych z krajów “pasów kawy”.

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

wsparcie w wyborze lokalizacji oraz ocenie atrakcyjności konkretnego lokalu pod pomoc w stworzeniu

kompleksowy projekt technologiczny przygotowany pod wybrany lokal, umożliwiający przygotowanie lokalu zgodnie z wymaganiami Sanepidu, GHP i GMP

procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta;

szkolenie oraz pomoc przy otwarciu lokalu . Franczyza kawiarnia, franczyza piekarnia Crema Caffe.

 

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

Kompleksowa adaptacja oraz wyposażenie lokalu, od 40 tys.

Opłata licencyjna 3 proc. od obrotów netto

Współpracujemy z Europejskim Funduszem Leasingowym oferującym atrakcyjne oferty finansowania inwestycji

Otwórz kawiarnię i zacznij już zarabiać pieniądze. Nie odkładaj tej decyzji do jutra – w końcu zmieni ona twoją przyszłość!!!

Jak spienić mleko.
Jak zrobić idealne Latte i Capuccino?

 

Cześć wszystkim! Nazywam się Tatiana, jestem założycielką sieci kawiarni Crema Caffe. Dlaczego zdecydowałam się nakręcić film na tak pozornie prosty temat? Tak naprawdę w Internecie, na YouTubie istnieje wiele filmów w języku angielskim, z reguły oglądane są one przez publiczność anglojęzyczną.

Czego potrzebujemy do spienienia mleka? Jest to oczywiście ekspres do kawy, w tym przypadku będziemy mieli profesjonalny ciśnieniowy ekspres do kawy San Marco wyposażony w dwie grupy. Chociaż w zasadzie będzie wystarczający nawet ekspres z jedną grupą. Spieniania mleka dokonujemy w dwóch etapach.

Na pierwszym z nich odbywa się zwiększenie objętości mleka, natomiast drugim etapem jest bezpośrednie podgrzewanie mleka do pożądanej temperatury. Dla napojów mlecznych jest to 60 stopni.

Oznacza to, że gdy spieniamy mleko i jego objętość wzrasta, mleko podgrzewa się do 33 stopni. By pozostało miejsce na zwiększoną objętość mleka. Oznacza to, że gdy spieniamy mleko, zwiększa ono swoją objętość średnio od półtora do dwóch razy.Podczas spieniania musisz trzymać … Najwygodniej jest trzymać dzbanek w taki oto sposób, to znaczy przy pomocy dłoni, tak aby kontrolować temperaturę mleka. Gdy mleko jest spienione i jego objętość została powiększona, musimy podgrzać mleko do 60 stopni. 60 stopni to optymalna temperatura dla napojów mlecznych. Jednak nie za bardzo – po prostu robi się gorąco, oznacza to, że nadszedł czas przejścia do kolejnego etapu. Jest to optymalna temperatura – 60 stopni.

Dlaczego potrzebujemy takiej dokładności? Musimy umieścić cappuccinator na takiej głębokości, aby mleko było idealnie ubite, wszystkie bąbelki pękły, a jednocześnie mleko się nie spaliło, ponieważ …

Jeśli ta część zostanie umieszczona nieco wyżej nad mlekiem lub odwrotnie – zbyt zanurzona, mleko zacznie się palić. Oznacza to, że będzie nabierało smaku goryczy, którego absolutnie nie chcemy uzyskać.

Dokonujemy takich oto ruchów, by cząstki kawy opadły po ściankach. Aha, no i pod żadnym warunkiem nie dokonujemy dodatkowego tampowania. To znaczy, jeśli widzisz takie wideo, kiedy tampowanie jest powtarzane, powinieneś wiedzieć, że jest to niepoprawne. Ponieważ w ten sposób tworzą się mikropęknięcia na tabletce, faktycznie rozbijasz ją..

W związku z tym ciśnienie w grupie spadnie i będzie nierównomiernie oddziaływało na kawę, co spowoduje z kolei obniżenie jej jakości. I to wszystko przez niepoprawnie przygotowaną kawową tabletkę z mikropęknięciami.

Oczyszczamy grupę od nadmiaru kawy i wkładamy uchwyt. Włączamy grupę, podstawiamy filiżankę i czekamy na nasze idealne espresso.

Ziarna kawy nie są nigdzie widoczne

Kontakt w sprawie franszczyzny

Uzyskaj więcej informacji

Kontact

Phone

+48 884 816 953

Address 1

ul. Zlota 62, Warszawa, 00-023

Address 2

ul. Świętojańska 63, Gdynia, 81-391